Такого висновку дійшли під час дослідження, проведеного в США, інформує сайт Osvitoria.media. «Дослідження чітко показало, що діти, які сплять протягом 9 годин щоночі, вчаться та розвиваються набагато краще і швидше, ніж їхні ровесники, які недосипають, — стверджує автор дослідження доктор Хой Сі Цао. — Ми рекомендуємо батькам звернути увагу на обмеження часу перед екранами увечері, вечірні ритуали та рівень шкільного навантаження».

У результаті опитування майже 50 тисяч батьків з’ясувалося, що тільки 47% американських дітей віком від 6 до 17 років сплять належні 9 годин щоночі. Згідно з рекомендаціям Американської академії педіатрії, діти віком 6—12 років мають спати не менш як 9—12 годин щоночі, а підлітки 13—18 років — не менш як 8—10 годин.

Дослідження доктора Цао показало, що нестача сну впливає також на рівень дитячої цікавості і готовність дізнаватися нове, на здатність контролювати свої емоції і на вміння концентрувати увагу. 68% опитаних з тих, чиї діти спали достатню кількість годин, розповіли, що діти легко виконують усі домашні завдання.