Після одностайного ухвалення такого рішення депутати міськради вшанували пам’ять героїні хвилиною мовчання. Обранці громади задовольнили клопотання місцевого осередку громадської організації «Всеукраїнська спілка учасників АТО, бойових дій та миротворчих місій».

Наша газета вже повідомляла про загибель цієї хороброї жінки-воїна трохи більш як місяць тому на Донбасі від кулі ворожого снайпера. Її смерть не залишила байдужими не лише миргородців. Адже мати тринадцятирічної доньки мала свої рахунки з ініційованою російськими окупантами неоголошеною війною на сході нашої держави. Бо 18 січня 2015 року на Луганщині загинув її батько, учасник АТО, боєць добровольчого батальйону «Айдар» Сергій Никоненко...

А ще раніше, фактично з початку збройної агресії Росії проти України, і Сергій Григорович, і дві його доньки почали допомагати нашим армійцям як волонтери.

Із полеглою героїнею прощалися на головній площі Миргорода. Того дня у місті оголосили жалобу. Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив Ярославу Никоненко орденом «За мужність».