Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, директор Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка Валерій Копійка (ліворуч).

Фото прес-центру ІМВ.
 


Під час зустрічі.

«Для мене це перша зустріч із такою великою студентською аудиторією, і мені дуже приємно, що вона відбувається саме в моєму рідному виші. Перш за все, хотів би привітати всіх зі святом. Бачу, що у залі багато людей, отже, День студента минув добре», — сказав голова парламенту під час зустрічі.

Дмитро Разумков зауважив, що студентам не завжди здаються корисними предмети, які вони вивчають в університеті. «Але навчання закладає той базис, який робить із нас особистостей. Нарівні з багатьма чинниками — родиною, друзями, вашою першою роботою — все це вас формує. Дехто з вас уже закінчує університет і буде змінювати себе, простір навколо себе і, я сподіваюсь, змінюватиме цю країну», — наголосив Голова Верховної Ради.

Також Дмитро Разумков відзначив важливу роль парламентаризму і змін, які відбуваються у Верховній Раді. «Сьогодні парламент дуже молодий, дуже вимогливий. Такого не було ніколи в нашій історії і, гадаю, це стане гарним трендом, який дозволить і вам стати частиною змін у країні», — підкреслив він.

Голова Верховної Ради звернув увагу студентів на те, що політика проникає у всі сфери життя. «Ми всі є частиною політики. Якщо ви не займаєтесь політикою — політика займеться вами. Це факт», — наголосив Дмитро Разумков.

Студенти цікавилися багатьма питаннями щодо роботи та студентських років глави парламенту, зокрема, шляхами покращення депутатської дисципліни, реінтеграцією Донбасу, мотивацією до навчання, роллю Інституту міжнародних відносин у розвитку міжнародної дипломатії та впровадженням земельної реформи.

«Знаю, що деякі з вас думають про переїзд за кордон. Залишайтесь в Україні. Без вас нашу державу ніхто не збудує», — підкреслив Дмитро Разумков на завершення зустрічі.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.