Фахівці приватної клініки сімейної медицини Віктор Горин, Ольга Коновалова та Олена Поченюк.

— Задум про приватну практику виношувала давно. Разом із чоловіком шукали приміщення. Власне, він звалив на свої плечі ношу організаційних клопотів, бо має відповідний підприємницький досвід і хист у тих питаннях. Відповідно до принципу медичної реформи «Гроші йдуть за пацієнтом» ми й визначилися, адже держава не надає якихось привілеїв працівникам комунальних чи приватних закладів первинної медико-санітарної допомоги: всі в рівних умовах. Ми хочемо донести до пацієнтів: наш педіатр чи сімейний лікар — це друг сім’ї, до якого можна звернутися по пораду та отримати кваліфіковану медичну допомогу, — розповідає лікар-педіатр Ольга Коновалова.

Вона спостерігає за дітками від народження і до 18 років. А сімейний лікар Віктор Горин опікується пацієнтами всіх вікових категорій. Приватно працює лікар-дерматовенеролог Олена Поченюк.

До речі, новостворена приватна клініка повністю забезпечує безплатний пакет послуг, передбачений державою, зокрема, обстеження, аналізи, базові планові, позапланові щеплення та інше з пацієнтами, які укладуть декларації з лікарями цього лікувального закладу.

Приміщення молоді фахівці орендують, але тут створено максимально комфортні умови і для пацієнтів, і для співробітників. До відкриття приватної клініки сімейної медицини млинівські першопрохідці вивчали організаційний досвід колег із містечок Західної України, а сервіс та комфорт переймали в приватних клініках Словаччини, Польщі та Німеччини.

Фото автора.