Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко.
 


Перший заступник генерального конструктора — генерального директора з організаційно-технічних питань Олександр Мащенко, головний інженер — перший заступник генерального директора КБ «Південне» Михайло Бондар, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

 


Лікар Владислав Іщенко, медична сестра Ірина Кніхута під час вручення цінних подарунків у Комунальному закладі «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І. І. Мечникова».

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут 

Триває перший робочий візит Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова. Його розпочали з аеропорту Дніпра. Глава парламенту ознайомився з дорожньою картою будівництва нового летовища та поспілкувався з пресою. Для цього в Державному бюджеті на 2020 рік виділено мільярд гривень. Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко подякував за таку підтримку.

Він також поінформував, що вже 3—4 грудня цього року стануть відомі переможці тендера на розробку проекту об’єкта. За його словами, після цього можна буде перейти до його практичної реалізації.

«Переконаний, що вибір виконавця робіт відбудеться прозоро та якісно, і вже скоро ми зможемо побачити тут сучасний аеропорт, що відповідає потребам міста», — наголосив Дмитро Разумков. Він підкреслив, що до цього проекту долучилися і

Президент, і Міністерство інфраструктури, і комітети з питань бюджету та з питань транспорту й інфраструктури, а також окремі народні депутати, передає прес-служба апарату Верховної Ради України. «Ми й надалі максимально сприятимемо реалізації цього проекту», -підкреслив керівник законодавчого органу влади і подякував депутатам-мажоритарникам з Дніпропетровської області за активну підтримку будівництва аеропорту.

Очікується, в рамках свого візиту східними регіонами країни Голова Верховної Ради відвідає також Конструкторське бюро «Південне» імені  М. К. Янгеля та обласну клінічну лікарню імені    І. І. Мечникова.

«Перша регіональна поїздка розпочалася у Дніпрі — з обговорення проекту будівництва нового аеропорту та відвідування КБ «Південне», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці Дмитро Разумков. — Далі Запоріжжя й Маріуполь. Програма дуже насичена, але впевнений — вона буде продуктивною»!

Голова Верховної Ради в рамках робочої поїздки відвідав «Конструкторське бюро «Південне» імені  М. К. Янгеля» та обласну клінічну лікарню. Глава парламенту ознайомився з потужностями бюро, процесом виготовлення космічних апаратів, проектування, розробки та випробування космічної техніки. Під час спілкування з молодими спеціалістами обговорювалися питання соціальної підтримки колективу та перспективи професійного зростання.

Д. Разумков підкреслив, що робота підприємства важлива для іміджу держави, її економіки та для залучення інвестицій. «Ми всіляко допомагатимемо розвиткові космічної галузі, — сказав він. — Переконаний, що для Президента й уряду цей напрям дуже важливий, тому разом шукатимемо можливості для підтримки таких іміджевих сфер, які можуть демонструвати вагомі результати. Якщо так ефективно вдавалося розвиватися без підтримки держави, то з підтримкою буде ще краще».

Перший заступник генерального директора КБ «Південне» Михайло Бондар підкреслив, що для розвитку цієї галузі необхідна державна підтримка. «За умов жорсткої конкуренції в ракетно-космічній галузі ми робимо все можливе для залучення іноземних інвестицій, і це вдається досить непогано. Нині розпочато створення дослідницького виробництва для напрацювання нових технологій щодо виготовлення складових ракетоносіїв і космічних апаратів», — підкреслив він. За підтримки держави, бізнесу й науки ця галузь матиме серйозне майбутнє і зможе конкурувати на міжнародному рівні, впевнений фахівець.

Уперше в історії американських досліджень конструкторське бюро обрано зарубіжним підрядником. «Ілон Маск, який є авторитетом у ракетно-космічній галузі, визнав, що найбільш надійним та ефективним космічним ракетоносієм середнього класу після «Фалькону» є «Зеніт» виробництва «Південмашу», — наголосив перший заступник генерального директора. Він також повідомив, що вже розпочато спільний американо-канадський проект із виробництва нового носія «Циклон 4м».

Під час візиту до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені     І. І. Мечникова Голова Верховної Ради поспілкувався з медичним персоналом. За словами керівництва лікарні, перший шпиталь тут було засновано Миколою Пироговим ще за часів Кримської війни. А з 2014 року лікарня у Дніпрі знову стала головним шпиталем країни.

Дмитро Разумков подякував лікарям, які всі роки конфлікту на сході рятували життя людей. «З професійної та емоційної точки зору на ваших плечах лежить важкий тягар, тож ви такі ж герої, як і ті, хто захищає нашу державу на сході. Маю надію, що в майбутньому до цього закладу потраплятиме все менше й менше хлопців і дівчат із зони бойових дій, і лікарня повернеться до того режиму роботи, який тут був до 2014 року», — зазначив глава парламенту.