На знімку: подяка за працю (у центрі — Оксана Савчук).

Фото автора.

За останні чотири роки в Івано-Франківську відкрито шість нових дитсадків, очікується ще п’ять. Справила новосілля одна школа, добудовують три. Сім закладів утеплили, ця робота триває. На території міста відкрито 12 спортмайданчиків, один новий спортзал. Є для кого працювати, бо місто росте.

Це тільки дещиця зі зробленого тут для розвитку освіти. Про всі ці набутки розповів міський голова Руслан Марцінків — не тільки про досягнення влади, а й самих освітян. Це численні перемоги на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і змаганнях. За всім цим — праця педагогів. Для найкращих педагогів запроваджено премію міськради.

В Івано-Франківську збережено мережу позашкільних та профтехосвітніх закладів. Вони не тільки кують кадри для місцевих підприємств, а й впроваджують інноваційні проекти. Хоч виші не підпорядковуються місту, однак щороку поповнюють бюджет сотнями мільйонів гривень податків. Тож і вони — на чільному місці, бо активно долучаються до освітніх програм. Приміром, навчання бізнесу жінок на базі ПНУ, англійська мова та курси комп’ютерної грамотності для літніх людей — спільно з ІФНТУНГ, тематичні форуми — на базі медуніверситету тощо.

Після звіту міський голова вручив чимало нагород педагогам, а ті навзаєм подякували за співпрацю. Директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук наголосив на співпраці та порозумінні, завдяки чому вдалося втілити в життя чимало новацій.

Долучитися до розмови містяни могли і в онлайн-режимі, адже зустріч транслювалася через місцеві ЗМІ та Фейсбук. Такий стиль спілкування вкотре підтвердив той факт, що Івано-Франківська міськрада має найвищий рівень публічності в країні.

«Дуже приємно дивитися в очі людям, які можуть оцінити досягнення і зрозуміти проблеми, підтримати, щоб разом іти вперед. Бо одна справа — цифри, фото, інша — спостерігати через відео за тим, як за кілька років виростає новий садок, спорт-зал, як замість шматка землі діти отримують футбольний майданчик, як стара шкільна територія змінюється до невпізнання. Вдячний педагогам, батькам та всім, хто працює на кухні й поза класами», — підсумував Руслан Марцінків.

На зустрічі побувала й народний депутат Оксана Савчук, котра перед обранням до Верховної Ради очолювала виконавчий комітет міськради. «Приємно, що така велика кількість працівників освіти, батьківська громадськість та учні училищ і коледжів зібралася в залі. Всі ми, на своєму місці, працюємо, щоб юні іванофранківці отримували якісні знання. Разом обстоювали інтереси педагогів, зокрема освітянську субвенцію. Місто й надалі підставляє плече, щоб усі виплати вчителі отримали повним обсягом.

Маємо чим пишатися», — зазначила Оксана Савчук.