На знімку: під час зустрічі волонтерів із маріупольськими школярами.

Музей поліції Донеччини поповнився новими ексклюзивними експонатами, повідомили у відділі комунікації ГУ НП в області. Львів’янин Михайло Дмитрів, сотник з Майдану, учасник бойових дій, а нині член ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять», передав сюди свою колекцію. Віднині в музейних експозиціях знайдуть своє місце матеріальні свідчення діяльності Українських Січових Стрільців, Української галицької армії, становлення УНР, УПА та подій Майдану.

Серед експонатів — відзнаки, нагороди, кокарди, пряжки ременів, які використовувалися від часів визвольної боротьби українського народу 1918—1921 років до періоду існування УПА. Цінним здобутком стали предмети однострою січових стрільців та воїнів Української повстанської армії, а також книжки (52 томи), присвячені УПА, з яких відтепер кожен охочий зможе дізнатися, за що та проти кого насправді воювали українські повстанці. На окрему увагу заслуговують і предмети, що мають прямий стосунок до подій Революції Гідності. На думку активіста, ці свідчення визвольної боротьби українського народу мають для населення та безпосередньо правоохоронного сектору Донецької області не тільки інформаційне, а й мотивуюче значення в умовах військових подій на сході України.

«Усі українці — то велика родина. Тому, коли комусь з моєї родини болить у Маріуполі, у мене болить у Львові», — стверджує Михайло Дмитрів. Разом із ним до музею завітав товариш та однодумець Тимур Баротов — капітан II рангу запасу ВМС ЗСУ, громадський діяч, журналіст, актор та безпосередній учасник бойових дій у складі добровольчого батальйону «Айдар». Їхній приїзд збігся з екскурсією для учнів 11-го класу Маріупольської школи № 30. Від них молодь дізналася про циклічність боротьби української держави за свою незалежність, зокрема про правдиві факти щодо збройного опору українських повстанців більшовицькій системі й про першопричини та наслідки подій Майдану.

Фото прес-служби ГУ НП в області.