На знімку: міський голова Руслан Марцінків, головлікар Ольга Бойчук, директор міського департаменту охорони здоров’я Марія Бойко, народний депутат Оксана Савчук (зліва направо).

Народний депутат Оксана Савчук хоча і не входить до складу жодної фракції, в парламенті веде активну законодавчу роботу, бере участь у роботі комітетів та у форматі міжфракційних груп. Вона близько знає проблеми місцевого самоврядування, адже раніше очолювала виконавчий комітет Івано-Франківської міськради. Активна вона й на своєму виборчому окрузі. Протягом цього тижня обраниця взяла участь у звітах міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа, побувала на позачерговій сесії міськради та поспілкувалася з депутатами. Обговорювали питання бюджету.

Відбувся і прийом громадян народним депутатом. Оксана Савчук перейнялася проблемами своїх виборців. «Це завжди різні емоції, — наголосила вона. — Найбільше звернень надходить з приводу субсидій і пільг. Бувають і веселі історії, часто разом співпереживаємо та шукаємо рішення. Містяни самі дають дуже слушні поради. Приємно, що приходять із чіткими пропозиціями до законопроектів. Працюємо спільно на благо громади. Ціную таку увагу до законотворчої діяльності».

Знаковою подією Івано-Франківська стало новосілля у міській дитячій клінічній лікарні. Там відкрили кілька оновлених палат. В них є холодильник, телевізор, мікрохвильова піч, санвузол. А головне — поліпшено умови перебування для маленьких пацієнтів. Головний лікар Ольга Бойчук зауважила, що кошти на ремонт палат, які раніше належали медуніверситету, лікарня виділила із власних надходжень. На придбання меблів залучили спонсорські кошти. Депутат міськради Мар’ян Вагилевич закупив дитячі іграшки та ігри.

Присутній на урочистостях у лікарні міський голова Руслан Марцінків нагадав про відремонтовані в лікарні відділення, оновлений приймальний покій. А народний депутат Оксана Савчук висловила сподівання, що ремонти в медзакладах продовжуватимуться. «І не лише коштом місцевих бюджетів, а вдасться залучати й державне фінансування», — наголосила вона.

Фото прес-служби Оксани Савчук.