За повідомленнями албанських електронних видань, кількість загиблих у країні внаслідок сильного землетрусу сягнула на ранок середи 27 осіб, понад 650 — дістали поранення, дехто з них перебуває у критичному стані.

Найбільше від серії підземних поштовхів, які не затихали весь вівторок, постраждали міста Дуррес і Туман. У першому обвалилося кілька багатоповерхових будівель у момент, коли люди ще спали. Повідомляється, що семиповерховий готель «Віла Палма» зруйнувався вщент. Його фасадна частина обвалилася на стоянку, що була перед будівлею готелю. З-під її уламків витягли кількох поранених і двох загиблих — братів, які приїхали на відпочинок з Косово. Рятувальники вважають, що кількість жертв зросте, бо тільки із середи інтенсивно розбирають завали із застосуванням спеціальної важкої техніки.

Майже всі сусідні країни моментально відреагували на біду албанців і направили до країни першу необхідну допомогу. Намети, ковдри для тих, хто залишився без даху над головою, медикаменти й перев’язувальні матеріали для лікарень. Турецька влада відправила літаком до Тирани досвідчених рятувальників і лікарів, серед яких травматологи й хірурги. Крім цього, до Албанії виїхало три фури, навантажені медикаментами та продуктами. Сербія відрядила команду з 13 рятувальників, які спеціалізуються на порятунку людей з руїн. Вони оснащені електронним обладнанням для виявлення тих, що вижив під завалами, та інструментами для безпечного для тих розбивання бетонних плит. З Болгарії до Тирани, крім речей першої необхідності від Червоного Хреста, буде спрямовано й фінансову допомогу в розмірі 100 000 євро. Про це повідомила в телефонній розмові міністр закордонних справ Єкатерина Захарієва своєму албанському колезі Генту Цакаю. Влада Косово повідомила, що перерахує Албанії 500 000 євро для допомоги постраждалим і на рятувальні роботи.

Уряд оголосив середу, 27 листопада, днем національної жалоби. В країні скасовано заняття у всіх школах та інших навчальних закладах, а також усі розважальні заходи. Футбольна асоціація Албанії перенесла на пізніші терміни проведення футбольних матчів, які мали відбутися цього тижня. Деякі стадіони та інші спортивні споруди використовують для тимчасового розміщення людей зі зруйнованих будинків. День жалоби за загиблими від землетрусу в Албанії оголошено і в Косово.

У середу прем’єр-міністр Албанії Еді Рама повідомив, що «в країні запроваджується надзвичайний стан у зв’язку зі спустошливим землетрусом». За його словами, надзвичайний стан — це не тільки питання знайдення фінансів на рятувальні роботи, допомогу постраждалим і відновлення зруйнованих будівель, а й низка організаційних заходів з формування нового рівня з керування кризовими ситуаціями на період у 30 днів.