Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк, голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування України Олег Бондаренко.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.
Більше фото тут

Учора відповідно до постанови Верховної Ради України від 18 вересня 2019 року № 103-IХ відбулися парламентські слухання на тему: «Пріоритети екологічної політики Верховної Ради України на наступні п’ять років». 

Відкрила засідання заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. До участі в слуханнях було запрошено представників усіх відповідних органів центральної виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та широку наукову й екологічну громадськість.

Учасники засідання заслухали доповідь профільного міністра Олексія Оржеля, який серед іншого наголосив: нині робиться все, щоб збалансувати розвиток промисловості та, зокрема, енергетики з екологічними моментами, тож особливий акцент держава має робити на відновлювану енергетику.

Водночас голова Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко зазначив, що нинішній парламент унікальний тим, що може без перешкод приймати необхідні законодавчі ініціативи. Він також розказав, на яких законо-проектах нині зосереджена увага народних обранців. Це закони про бурштин, про інвентаризацію лісів, про реформування екологічного нагляду. Народні депутати також мають якісно доопрацювати закон про поводження з відходами тощо.

Керівник комітету висловив побажання, щоб до співпраці долучилися всі небайдужі науковці та громадські активісти, а також міжнародні інституції. Лише спільна праця може вивести на фахові і юридично виважені закони, переконаний парламентарій.

Докладніше про парламентські слухання та про те, які рішення було ухвалено під час засідання, читайте в наступних номерах «Голосу України».