На знімку: Андрій Садовий у Вищому антикорупційному суді.

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив вимогу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й обрав міському голові Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді 1 млн 56 тис. 550 грн застави. Суддя ВАКС Сергій Мойсак ще зобов’язав міського голову прибувати на кожну вимогу до прокуратури і суду та утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні. Захист залишився незадоволеним таким рішенням і подаватиме апеляцію.

Садового звинувачують у зловживанні владою під час продажу міською радою землі під індустріальний парк. Прокурори вважають, що ділянку, ринкова ціна якої 140 млн грн, було продано задешево — за 52,5 млн грн. У відповідь Андрій Садовий навів приклади, коли у Польщі, Чехії, Словаччині ділянки віддавали безплатно. Тому що мета індустріальних парків — не продаж землі, а створення нових робочих місць.

Андрій Садовий каже, що ми просимо інвесторів прийти сюди, бо поставили амбітну мету — зростання ВВП на 40%, а це може бути, тільки якщо створюються нові робочі місця. Проте діями правоохоронної системи унеможливлюється будь-яке створення таких робочих місць.

Коментуючи рішення суду, він зазначив, що домагатиметься повної відмови прокуратурі та цілковитого звільнення від застави.

Фото прес-служби міськради.