Результатом бізнес-зустрічі представників бізнесу Вітебської області Республіки Білорусь і Вінниччини, що відбулася у місті над Південним Бугом, стало налагодження ділових контактів для поглиблення економічно-торговельної співпраці між регіонами.

В обох названих областях домінує аграрно-переробний сектор. Тому в складі  делегації гостей більшість становили представники підприємств названої галузі економіки. Білоруси привезли окремі зразки своєї продукції,  організували виставку. На ній були вироби Вітебського концерну «М'ясо-молочні продукти», Глубокського молочноконсервного комбінату,  Оршанського м’ясоконсервного комбінату, ТОВ «Вітебськм’ясомолпром»… Зацікавленість у співпраці з вінничанами висловили  підприємці з ТОВ «Машинобудівна компанія «Вітебські підйомники», ТОВ «ПО «Енергокомплект», ВАТ «Вітебськдрев», ВАТ «Обольський керамічний завод».

-- Ми готові вивчати досвід зарубіжних партнерів і ділитися своїми напрацюваннями, щоб тим само підсилювати один одного, -- зазначив у виступі на бізнес-зустрічі голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський. -- Зміцнення взаємовигідного співробітництва завжди на користь обом сторонам.

Гості дізналися, зокрема, що Вінниччина за показником економічної ефективності у топ-10 областей держави в питанні запровадження відновлювальної енергетики. У виробництві зерна в нинішньому році регіон на першому місці. В лідерах тваринницька галузь краю, у жодній іншій області не виробляють стільки молока,  як на Вінниччині. Упродовж останніх років в області реалізовано 65 інвестиційних проектів на загальну суму 26 мільярдів гривень, створено понад шість тисяч нових робочих місць.

Гості побували, зокрема, на двох підприємствах, що активно розвиваються за інвестиційні кошти. Одне з них -- це україно-австрійське ТОВ «Аграна-Фрут», продукція якого відома не тільки у нашій державі. Тут переробляють ягоди і фрукти. У ще більше країн, майже 60, експортує декілька видів олії -- соняшникової, кукурудзяної та ріпакової -- ПАТ «Вінницький олійножировий комбінат». 

Вінницька область.

На знімку: голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Фото з сайту Вінницької облдержадміністрації.