Його презентували біля будівлі районного територіального центру соціального обслуговування громадян.

Тож, окрім представників обласної та міської влади, згадане соціальне таксі оглянули реальні й потенційні замовники його послуг. І, звісно, залишилися задоволені. Адже йдеться про сучасний мікроавтобус із підйомною платформою, яка полегшує та, власне, робить безпроблемною посадку-висадку кожного пасажира-візочника.

Перше соціальне таксі з’явилося в Шевченківському районі, на території якого мешкають понад три сотні візочників, ще 2007 року. Однак тоді придбали менш надійну й не таку комфортну «Газель», яка вже потребує ремонту. Хоча відправляти її «на пенсію» соціальні працівники не збираються. Після оновлення старої машини в районі бігатимуть два спецавтомобілі з підйомниками.

Для придбання такої машини необхідно було відшукати півтора мільйона гривень. Кошти на це в рівних пропорціях виділили з обласного та міського бюджетів. Водночас секретар міськради Олександр Шамота, котрий виконує обов’язки керівника Полтави, повідомив про те, що наступного року планують придбати ще два спецавтомобілі для візочників, які мешкають в інших районах обласного центру.