Албанські ЗМІ повідомили ще одну сумну новину, пов’язану із сильним землетрусом, що стався 26 листопада. Його жертвами стали наречена сина прем’єр-міністра Еді Рами, її батьки і брат, які загинули під уламками будинку, де вони жили.

Грегор Рама довго не міг зв’язатися по телефону з 24-річною Крісті Речі, з якою був заручений, і почав серйозно непокоїтися. А коли побачив, що будинок, де вона жила, майже повністю зруйнований, хвилювання посилилося. Він розпитував мешканців, які вижили, об’їхав кілька клінік, куди відправляли постраждалих, сподіваючись знайти Крісті. Поки рятувальники після розбирання руїн не повідомили прізвища тих, кого вони знайшли без ознак життя під ними…

Родина Речі виявилася в списках уже 48 загиблих від сильних підземних поштовхів. Цю цифру в п’ятницю назвало електронне видання албанської газети Koha Ditore. І зазначило, що поранення різного ступеня отримали 790 людей. Їм надано першу медичну допомогу в клініках Дурреса, Тумана й Тирани. У вкрай тяжкому стані перебувають три особи, за життя яких продовжують боротися лікарі. За повідомленням міністерства охорони здоров’я, до служби швидкої допомоги в перші години після підземних поштовхів звернулося понад чотири тисячі людей.

А міністерство оборони, якому доручено координувати проведення рятувальних робіт, поінформувало, що більш як п’ять тисяч військовослужбовців, поліцейських, лікарів, медичних сестер і добровольців, змінюючи одне одного, цілодобово продовжують допомагати професійним албанським рятувальникам і їхнім закордонним колегам розбирати завали, надавати допомогу тим, хто вижив під завалами.

Знімок зі сторінки у Твіттері Star Plus TV.