Рональд Куман (тренер збірної Нідерландів), Андрій Шевченко (наставник збірної України) і Франко Фода (тренер команди Австрії).

Група А. Туреччина, Італія, Вельс, Швейцарія.

Група В. Данія, Фінляндія, Бельгія, Росія.

Група C. Нідерланди, Україна, Австрія, переможець плей-оф D (А) (Грузія, Північна Македонія, Косово, Білорусь).

Група D. Англія, Хорватія, переможець плей-оф C (Шотландія, Норвегія, Сербія, Ізраїль), Чехія.

Група E. Іспанія, Швеція, Польща, переможець плей-оф B (Боснія і Герцеговина, Словаччина, Ірландія, Північна Ірландія).

Група F. Переможець плей-оф А (D), Португалія, Німеччина, Франція.

Стикові матчі за чотири вакантні путівки відбудуться в березні. А фінальна частина чемпіонату Євро-2020 триватиме у 12 містах Європи з 12 червня по 12 липня.

Збірна України у 1-му турі (12 червня) зіграє з Нідерландами в Амстердамі (21:00 за середньоєвропейським часом). Того самого дня в Бухаресті (18:00) відбудеться поєдинок Австрії з переможцем плей-оф D або A.

2-й тур. 18 червня. Нідерланди — Австрія (Амстердам, 21:00). Україна — переможець плей-оф (Бухарест, 15:00).

3-й тур. 22 червня. Переможець плей-оф — Нідерланди (Амстердам, 18:00). Україна — Австрія (Бухарест, 18:00).

Дві найсильніші збірні з кожної групи і чотири володарі кращих третіх місць вийдуть до плей-оф.

***

Одразу після церемонії жеребкування наставник збірної України 43-річний Андрій Шевченко (до речі, наймолодший тренер на Євро-2020) прокоментував його підсумки:

— Чудовий настрій. Простих суперників на такому рівні не буває, ми це добре розуміємо. Дуже складна перша зустріч проти Нідерландів. Це дуже хороша команда, яка має потенціал сильних гравців з відмінним тренером. Граємо на її полі, тому буде дуже важкий матч.

Австрія — теж непростий суперник. Подивимося, яка буде ще одна збірна в нашій групі. Вважаю, що ми маємо чудові шанси вийти з цієї групи, все залежатиме від того, в якому стані наші футболісти підійдуть до початку Євро. Найголовніше — щоб не було травм.

Те, що жереб нам визначив, до того й готуватимемося. Не хотілося починати чемпіонат проти Нідерландів, однієї з найсильніших команд, але маємо такий жереб — гратимемо.

***

За вихід до фінальної частини чемпіонату Європи 2020 року збірна України, як і всі інші учасники турніру, заробила 9,25 мільйона євро. Загальний призовий фонд турніру становить 371 мільйон.

***

У рамках підготовки до турніру збірна України зустрінеться з двома учасниками ЧЄ. У столиці Румунії під час жеребкування Євро-2020 досягнуто попередньої домовленості з тренерськими штабами національних команд Франції та Польщі про проведення контрольних матчів.

Обидві зустрічі «синьо-жовті» планують провести на виїзді: у Франції — 27 березня та в Польщі — 30 березня.

Фото uefa.com