30 листопада. «Зоря» — «Карпати». 2:0. Запоріжжя. «Славутич-Арена». 1 675 глядачів. Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Вернидуб, 54, Русин, 87.

«Львів» — «Дніпро-1». 0:2. Львів. «Україна». 635 глядачів. Рефері — Іван Бондар (Київ). Голи: Коркішко, 16, Когут, 61.

«Ворскла» — «Колос». 1:0. Полтава. «Олексій Бутовський». 1 156 глядачів. Рефері — Костянтин Труханов (Харків). Гол: Васін, 38 (п).

1 грудня. «Десна» — «Олександрія». 2:0. Чернігів. «Юрій Гагарін». 2 081 глядач. Рефері — Євген Арановський (Київ). Голи: Хльобас, 46, Філіппов, 60.

«Маріуполь» — «Шахтар». 1:1. Маріуполь. «Володимир Бойко». 8 425 глядачів. Рефері — Анатолій Абдула (Харків). Голи: Путря, 49 — Тайсон, 15 (п).

«Олімпік» — «Динамо». 1:3. Київ. «Валерій Лобановський». 1 506 глядачів. Рефері — Віталій Романов (Дніпро). Голи: Шахаб, 38 — Бєсєдін, 37, 79, де Пена, 87. Вилучено Кравчука («Олімпік», 83, пряма червона картка).

Несподівано завершився поєдинок у Маріуполі, де господарі поля відібрали очки у незаперечного лідера —  «Шахтаря». Як відомо, нічого в світі не відбувається просто так. На все є причини.

От і в маріупольській історії були якісь механізми. Але які? Можливо, «Шахтар» поставився поблажливо до суперника, а він виклався на повну потужність.

Як би там не було, але «гірники» не дорахувалися двох очок.

***

«Ворскла», котра поки що посідає останнє місце, здобула першу перемогу в чемпіонаті з новим наставником Юрієм Максимовим. До речі, за очками полтавчани наздогнали «Львів» і «Карпати».

***

З перших хвилин «Динамо» захопило ініціативу. Але з реалізацією моментів було кепсько. І лише під кінець тайму потужна атака киян завершилася взяттям воріт. Забив, вигравши боротьбу, Бєсєдін (на знімку).

Однак радість киян тривала менш як хвилину. Недбала гра Шабанова, котрий був на позиції крайнього оборонця, «подарувала» м’яч Шахабу. А той із задоволенням пробив влучно.

Після перерви на полі мало що змінилося. Спостерігалася величезна перевага динамівців, котрі майже безперервно атакували. Але знову безрезультатно. І лише тоді, коли «Олімпік» залишився у меншості, «Динамо» забило. Бєсєдін пробив зблизька у порожні ворота після передачі Караваєва й оформив дубль.

А «олімпійці» грали вдев’ятьох тому, що спочатку вилучили з поля за грубу гру Кравчука. А потім травмувався Снурніцин, якого не встигли замінити.

Останню крапку в цьому нервовому поєдинку поставив де Пена. Уругваєць відмінно зіграв на випередження і проштовхнув м’яч у ворота умовних господарів після прострілу Шепелєва.

Фото ФК «Динамо».