У Дніпрі відбулася презентація книжки ветерана російсько-української війни, офіцера Збройних Сил України, керівника-координатора відомих гуманітарних проектів «Допомога йде», «Допомога Схід», «АРТПЕРЕМИР’Я» Бориса Кутового (на знімку) «Листи здалеку».

Як розповідає автор, цей художній твір — збірка листів-алегорій українського військового, котрий перебуває на фронті, адресованих маленькому хлопчикові — своєму синові. У книжці йдеться не про війну, а про спомини, подорожі, мрії та любов до країни, своїх близьких та життя.

«Книжка почалася із простої есемески, яку я набрав, коли було важко, не було змоги говорити, але я хотів передати частку свого серця — а найкраще це можна зробити листуванням, тому ця книжка написана у формі листів солдата до свого маленького сина. Книжка про те, що нам допомагає на війні бути сильними. Вона світла — у ній багато жартів і пригод — бо з війни не треба писати додому про війну, адже це означає, що війна тебе перемогла... А у пам’яті хочеться залишитися світлим, добрим, веселим.

Ця книжка містить відповідь на запитання: чому нам вдається перемагати, витримувати труднощі, що допомагає вижити? Чого більше у серці нашого солдата — подоланого страху, ненависті до ворога чи чогось іншого? Так, у серці захисника більше любові та доброти. Саме це допомагає нам вистояти, свідомо йти на війну — навіть на смерть, обстоювати свою рідну землю. Любов до країни складається з особистих чеснот людини — любові до рідної землі, батьків, які привели тебе у цей світ, любові до дитини, любові до жінки, любові до справи, яку робиш. З усього цього складається велика та сильна Любов до Батьківщини, яка дає сили та мужність навіть загинути заради цієї любові», — каже Борис Кутовий.

За його словами, книжка зацікавить і дорослих, і дітей, тому у рамках благодійних проектів із допомоги постраждалим від війни мешканцям Донецької та Луганської областей понад 130 бібліотек у Дніпропетровській, Донецькій, Луганській областях безплатно отримають примірники книжки «Листи здалеку».

Книжка «Листи здалеку» — дилогія, тому найближчим часом  вийде її продовження, презентації відбудуться на Донбасі і в інших регіонах України. «Листи здалеку» можна буде не тільки прочитати у бібліотеках, а й знайти у вільному продажу — всі кошти від реалізації будуть долучені до гуманітарних ініціатив «Допомога йде», «Допомога Схід» та «АРТПЕРЕМИР’Я», які реалізуються на постраждалих від війни територіях України.

Детальніше про книжку «Листи здалеку», гуманітарні ініціативи Цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України, арт-проекти та багато чого цікавого чекайте найближчим часом в інтерв’ю Бориса Кутового.

Фото надано автором.