Адвокат Небесної Сотні Євгенія Закревська, яка оголосила голодовку, вимагаючи негайного ухвалення поправок до закону про ДБР і продовження розслідування справ Майдану, повідомила про припинення такого акту протесту.

Після голосування парламентом цих поправок у вівторок вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці: «Дякую всім, хто долучився і зробив цю перемогу можливою. Зупиняємо голодовку, але не припиняємо контролювати виконання владою плану дій з поновлення слідства у справах Майдану і не втрачаємо суспільної уваги до цих справ. Коли зникає увага суспільства — зникає пріоритет для влади і починається колапс».

Адвокат озвучила подальші очікувані кроки від влади в розслідуваннях, пов’язаних з подіями Революції Гідності. А саме: «підписання ухваленого законопроекту Президентом (від двох днів до двох тижнів — залежно від пріоритетності). Одночасно з підписанням закону чекаємо указу Президента про затвердження нової структури ДБР з новоствореним управлінням у справах Майдану, призначення в. о. директора ДБР. Завердження штатного розпису нового управління у справах Майдану. Його чисельність має бути саме 100 осіб, на які збільшили ухваленим законом штат ДБР. Збільшили саме для розслідування справ Майдану. Переведення слідчих і прокурорів до 01.01.2020. Оголошення конкурсу на інші вакантні посади в управлінні у справах Майдану, в умовах якого вказати перевагою для кандидатів наявність досвіду в розслідуванні справ Майдану».

Фото: dt.ua