На знімку: уретротом уже використовується під час надання невідкладної медичної допомогу і, як стверджують лікарі, значно полегшує стан пацієнтів.

Медичне обладнання, придбане за кошти, зібрані в Кропивницькому під час десятого Великоднього благодійного аукціону (загалом на понад 86 тисяч гривень), передано міській лікарні швидкої медичної допомоги.

Частина обладнання — аспіратори (відсоси хірургічні) та переносні бактерицидні опромінювачі — прибула в місто ще влітку. А от уретротом та комплектуючі до нього було оплачено, проте постачальник, який обіцяв їх поставити ще до кінця серпня (замовивши їх у Німеччині), так і не надав обладнання, повідомила член оргкомітету Тетяна Ткаченко. Тож довелося ще одному члену оргкомітету Анатолію Кімнатному разом з адміністрацією лікарні займатися повернення коштів і замовленням обладнання в іншого постачальника.

Як зауважують організатори благодійного аукціону, міська лікарня першою в області отримала обладнання, яке значно полегшує стан хворого на сечокам’яну хворобу.

Кропивницький.

Фото зі сторінки Тетяни Ткаченко у Фейсбуці.