5 грудня, як і обіцяв голова ОДА Андрій Балонь, у школах міста відновили навчальний процес. За інформацією сайту «Світловодськ», навчання відновили поки що в кількох школах. В основному навчальні заклади відвідують учні старших класів.

За інформацією з місцевих джерел, котельня № 3 дає слабкий тиск, тому тепло не доходить ані в навчальні заклади, ані в багатоквартирні будинки. Дати в мережі належний тиск поки що не вдається через постійне виникнення нових поривів. Тож батареї або ж холодні, або ледь теплі. А місто настільки розрите комунальниками (канави не засипають, щоб мати доступ до мереж), що нагадує зону бойових дій.

Нині, за словами посадовців, усі шість котелень СП «ТОВ «Світловодськпобут», які забезпечують місто теплом, працюють. Інша справа, що тепловіддачі від цього катма.

Ще одна біда, на яку звертають увагу містяни, — повна непідготовленість міста до зими. Вулиці та тротуари не посипають, запасів протиожеледних матеріалів немає, люди масово отримують травми від падіння, ламають руки та ноги. Усі негаразди світловодці пов’язують із тим, що в місті вже давно немає справжнього господаря, міська влада була і залишається бездіяльною.

А щоб зігрітися, найактивніші жителі міста збираються біля офісу «Світловодськпобуту», палять шини та вимагають тепла.

Кіровоградська область.