«Ви присягнули на вірність Україні і поклялися захищати нашу державу, відстоювати її територіальну цілісність та суверенітет. Ви з гідністю вже п’ятий рік зі зброєю в руках бороните Україну. Саме від вас сьогодні залежить спокій наших рідних і близьких.

Від імені Верховної Ради щиро дякую кожному з вас за ту непросту службу, яку вам доводиться нести, і за готовність до останнього захищати нашу державу та український народ. Ми підтримуватимемо наших захисників і завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав життя в цій боротьбі.

Бажаю вам та вашим родинам миру, спокою і злагоди. Нехай кожен, хто сьогодні перебуває на передовій, повернеться додому живим та не-ушкодженим.

Ви присягалися ніколи не зрадити народ України. А народ України ніколи не зрадить вас!», — наголошується у привітанні голови парламенту.

Також учора Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вшанував хвилиною мовчання пам’ять військовослужбовців, які загинули за свободу, незалежність та територіальну цілісність України та поклав квіти до Стели із Дзвоном Пам’яті на території Меморіального комплексу «Зала пам’яті» (на знімку), повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України.

«До Книги Пам’яті наразі занесено 2627 загиблих у боях військовослужбовців Збройних Сил України та 440 загиблих від інших силових структур. Це величезна кількість громадян України, які завжди прагнули миру та свободи. Але жоден із цих воїнів не має бути забутим, адже їм ми завдячуємо спокоєм у наших родинах», — наголосив Дмитро Разумков.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.