Новий дитсадок «Смайлик» (№ 22) урочисто відкрили у Вінниці. Будівля вирізняється підвищеними нормами протипожежної безпеки та має додаткові виходи — з кожної групи по два у коридор і по одному на вулицю.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов зауважив, що такий підхід з варіантом додаткової протипожежної безпеки варто враховувати при спорудженні інших будівель, як це зробили у ТОВ «АДМ-ІНВЕСТ». Заклад, розрахований на сто вихованців, спорудили за кошти товариства. Він виріс поруч з житловими будинками, що будувало ТОВ. Обладнання, меблі й інвентар придбано за кошти бюджету громади. На це витрачено 2,5 млн грн.

Під час будівництва застосовано заходи з енергоефективності, обладнано індивідуальний теплопункт для ефективного використання енергії та її економії. У дитсадку є спортивна й музична зали, кімнати для медблока та психолога. Сучасне обладнання встановлено у харчоблоці та кімнатах для прання. У дворі — чотири ігрові майданчики, ще один — спортивний з необхідним інвентарем.

За словами Сергія Моргунова, у місті чергу у дошкільні заклади скоротили до 279 дітей.

— Нині на стадії будівництва ще два дитсадки, — уточнив міський голова. — В яких мікрорайонах виникатиме потреба — обговорюватимемо питання щодо її задоволення. Одночасно слід підвищувати і якість надання послуг з виховання дітей.