Роботи з перезатарення небезпечних отрутохімікатів та пестицидів провів у селі Сущани Олевського району загін спеціального призначення Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

Непридатні до використання пестициди та інші oтрутoхімікaти зберігалися просто неба і на занедбаних складах, що становило загрозу для довкілля. Як повідомив заступник Олевського міського голови з питань житлово-комунального господарства, архітектури та будівництва Сергій Мельник, на придбання полімерних барабанів для перезатарення отрутохімікатів з міського бюджету Олевська виділили 122 тис. грн. Крім того, кошти у розмірі 211 тис. грн також виділили з обласного бюджету; з них 159 тис. використали для оплати робіт з перезатарення.

За даними управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА, станом на середину травня 2019 року на території області зберігалося 392,18 тонни непридатних пестицидів та агрохімікатів, і стан 90 зі 137 складів з отрутохімікатами в області оцінювався як незадовільний.

Житомирська область.

Фото з сайту Олевської ОТГ.