Про це заявила на брифінгу народний депутат України від партії «Опозиційна платформа — За життя» Тетяна Плачкова. «Станом на сьогодні Одеська ОДА виділила майже три млн грн. Уряд виділив майже 4 млн грн. Але це дуже мало, — сказала парламентарка. — Людське життя не має ціни, але люди повинні отримати належну грошову компенсацію, постраждалі — належне лікування. А місту Одеса потрібна допомога — це в рази більше, це десятки мільйонів».

До того ж Т. Плачкова розповіла, як розподілялися, згідно із попередніми рішеннями Кабміну, кошти з Резервного фонду Держбюджету: зокрема, 30 млн грн було виділено на проведення аудиту «Укроборонпрому», майже 100 млн грн — Концерну радіомовлення для відновлення безперебійного мовлення, 25 млн грн — на закупівлю автомобілів для ДБР, 10 млн грн на надання допомоги Єменській Республіці. А постраждалим в Одесі — лише 4 млн грн.

Народний депутат України від цієї ж політсили Микола Скорик висловив подяку депутатам Одеської обласної та міської рад за проведення позачергових сесій для виділення матеріальної допомоги постраждалим. «Пожежа засвідчила непідготовленість служб до надзвичайних ситуацій, — заявив М. Скорик. — Скажімо, в Одесі немає батута для порятунку людей, належних пожежних драбин. Потрібно припинити будь-який піар на цій трагедії, її обставини мають бути справедливо та прозоро розслідувані, а всі державні діячі та чиновники мають зробити висновки, щоб така трагедія не повторилася».

Нині вже знайдено тіла 16 загиблих внаслідок пожежі в одеському коледжі, декілька осіб досі вважаються зниклими безвісти, дев’ятеро постраждалих перебувають у лікарні.