На знімку: комбікормовий завод ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» вражає не лише своїми технологіями, а й сучасними формами.

Саме такої виробничої політики дотримуються на ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» — українсько-голландському підприємстві з більш ніж 60-річним досвідом, яке входить до п’ятірки лідерів національного ринку курятини. Про це йшлося і на прес-конференції, яка відбулася на фабриці за участю голів ОТГ, на території яких розміщене підприємство.

Генеральний директор підприємства Аліна Сич розповіла про його внесок у розвиток регіону. Зокрема, про будівництво інноваційного цеху переробки «Епікур» — потужністю 13,5 тонни на годину та інвестиціями у 38 мільйонів євро, реалізацію нових інноваційних проектів у сферах енергозбереження та екобезпеки, а також про соціально-відповідальні ініціативи і проекти Epikur. За січень-листопад 2019 року підприємством сплачено понад 161 мільйон гривень податків. Середня зарплата становить 13 819 гривень, а всі працівники забезпечені медичним страхуванням.

Голова Зарічанської ОТГ Ігор Пальонка, на території якої розташована велика частина структурних підрозділів підприємства, зауважив, що з 30 мільйонів власних надходжень до місцевого бюджету 20 йдуть за рахунок податків птахофабрики.

— Вирішили, що краще почекаємо змін у законодавстві й об’єднаємося разом із Гайківською сільською радою Турійського району, на території якої розташовані пташники і будується новий переробний комплекс. У перспективі це нам дасть стабільні податки в місцевий бюджет, за які розвиватимемо громаду, і нові робочі місця, — зазначив голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич.

— Нині кожна громада зацікавлена в тому, щоб залучити до себе інвестора, який дасть робочі місця і справно платитиме податки, — наголосив голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик.

Цього року підприємство стало ініціатором петиції про заборону безконтрольного використання антибіотиків у сільському господарстві, а також сприяє розробці нових галузевих стандартів у птахівництві та маркуванні продукції. Фабрика також впроваджує освітні проекти в дошкільних закладах і школах. Підтримує дитячі інтернати та будинки для людей літнього віку, виступає партнером чи організатором масових культурних та соціальних заходів у Волинській області.

Волинська область.

Фото автора.