На знімку: перші відвідувачі дитсадка в селі Петрівці.

Практично всі об’єднані громади Чернігівщини потребують дитсадків — а ще нещодавно, до децентралізації, їх так активно закривали, називаючи це оптимізацією...

У Петрівці Бобровицької ОТГ відкрили дитячий садок «Струмочок». Тут закладу дошкільної освіти не було понад 20 років. Перші 15 малюків тепер пішли до свого сільського дитсадка. Його розміщено у приміщенні школи — завдяки фінансуванню з місцевого бюджету та залученим коштам відремонтували частину приміщення школи, обладнали її сучасними меблями та облаштували ігрові куточки.

Вітаючи петрівчан з відкриттям дитячого садка, міський голова Тетяна Ковчежнюк зазначила: «Сьогоднішній день є дійсно святковим не лише для села Петрівка, а й для всієї Бобровицької громади. Адже сьогодні поріг нового дитячого садка переступили його перші вихованці. І я переконана, що нинішнє свято малеча дійсно запам’ятає, адже в цей день розпочинається цікава і сповнена нових вражень сторінка їхнього життя. Якщо відкривається садочок — це означає, що село живе і буде жити».

Грудень також став місяцем новосілля для дошкільного закладу «Малятко», що у селі Мохнатин Новобілоуської ОТГ.

Фото надано Бобровицькою ОТГ