«Звертаємося до Президента та Прем’єр-міністра з вимогою не допустити руйнації української науки загалом та вищого навчального закладу зокрема, — наголосив представник фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк. — Ситуація з інститутом, що опікується підготовкою кадрів для соціальної сфери, демонструє, як нині необдумано приймаються рішення. Адже мають намір закрити заклад із науковою базою. У ньому навчаються аспіранти та студенти. Це єдиний державний виш, який готує фахівців для такої важливої — соціальної галузі».

Слова народного депутата підтвердив перший проректор інституту Петро Ворона. «Нині нас намагаються ліквідувати за рішенням керівництва Державного центру зайнятості, — запевнив він. — Нас хочуть перетворити на тренінгово-аналітичний центр.

Вважаємо, що інститут є унікальним закладом, створеним у структурі Міністерства соціальної політики, який функціонує на ринку освітніх послуг із 1991 року. Маємо повний цикл професійної підготовки — від бакалавра до доктора наук за спеціальностями економіка, менеджмент, психологія, публічне управління та адміністрування. Готуємо фахівців не лише для служби зайнятості, а й для інших потенційних інституцій Мінсоцполітики та органів публічної влади». П. Ворона наголосив, що ІПК ДСЗУ є конкурентоспроможним на ринку освітніх послуг. А важливою перевагою інституту називає поєднання освітньої, наукової, науково-дослідницької діяльності на інноваційних засадах. Усе це застосовують на базі 25 центрів зайнятості та 11 професійно-технічних закладів, які працюють у системі, наголосив він.

«Протягом останніх років наш інститут піднявся майже на сто позицій у консолідованому рейтингу навчальних закладів, — зазначив його перший проректор. — Інститутом підготовлено понад чотири тисячі магістрів, затребуваних на ринку праці. Якщо за рішенням державної служби зайнятості освітня діяльність припиниться, то виникне питання про подальше навчання студентів».

«Не можна просто так зупинити навчальний процес, — наголосив М. Цимбалюк. — Вимагаємо припинити переслідування професорсько-викладацького складу керівництва навчального закладу і дати нормально завершити навчальний рік».