Двоповерхова споруда для дитбудинку сімейного типу придбана за кошти субвенції з держбюджету. Подружжя виховує чотирьох дітей-сиріт та має бажання надати родинний затишок ще щонайменше шести дітлахам, які позбавлені батьківського піклування. Обласна влада пішла назустріч: для створення необхідних умов для життя та виховання у будинку проведені ремонт та облаштування.

Світлана та Юрій Печені вже десять років поспіль виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Маючи трьох власних неповнолітніх дітей, вирішили дбати й про інших. У червні 2009-го вони створили прийомну сім’ю, взявши на виховання трьох дітей, а у жовтні 2018-го стали дитбудинком сімейного типу.

Заступник голови Луганської ОДА Катерина Безгинська, яка побувала на новосіллі, привітала родину Печених з цією чудовою подією і висловила подружжю щиру подяку за гідну громадянську позицію.

Сьогодні на Луганщині функціонує 21 дитячий будинок сімейного типу, де виховується 147 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.