На знімку: під час погашення ювілейної марки міський голова Львова Андрій Садовий, перший заступник голови ОДА Василь Лозинський і директор Львівської дирекції «Укрпошти» Микола Ростов.

У Львівському театрі опери та балету відбулося погашення ювілейної марки з нагоди 150-ліття від дня народження архімандрита Української греко-католицької церкви блаженного Климентія Шептицького.

Він народився в селі Прилбичі на Львівщині, був молодшим братом митрополита Андрея Шептицького, його визнали Праведником народів світу.

Міг зробити блискучу політичну кар’єру чи стати відомим правником, але в 45-річному віці обрав чернече життя. Йому випала нелегка доля пройти через дві війни, пережити арешт. Але він завжди пам’ятав про свій народ і свою церкву. Під час Другої світової війни рятував єврейських дітей. Нині тисячі людей у молитвах згадують блаженного Климентія Шептицького.

«Марка з портретом архімандрита відтепер подорожуватиме по всьому світу», — сказав керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Микола Ростов і запросив високих гостей до погашення марки та поштового конверта.

Урочисту місію виконали архієпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк, міський голова Львова Андрій Садовий та перший заступник голови ОДА Василь Лозинський.

Фото прес-служби ОДА.