Новорічну ялинку на Вічевому майдані тут урочисто запалили ще в середині грудня. Шумить барвистий ярмарок на площі Ринок. Біля міської Ратуші розгорнута ковзанка.

Засяяли ялинки і у мікрорайонах. І там, і в центрі міста щодня відбуваються цікаві дійства. Приміром, на свято Миколая — майстер-класи від студентів Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва (художнє дерево, метал, шкіра, художній розпис по склу, виготовлення ляльок-мотанок). Щовечора — нічні ковальські перфоменси. Це феєричне видовище — справжнє вогняне шоу. 22 грудня відбулося навіть ювелірне кування.

У сквері розгорнута виставка «Сад зимових фігур». На Вічевому майдані до 13 січня працюватимуть санчата Святого Миколая, а ще там аж до 19 січня можна буде карбувати монети.

Цікаві видовища на території комунального підприємства «Простір інноваційних креацій «Палац». Тут можна оглянути експозиції Музею історії міста, ярмаркувати, вивчати ази народних промислів. А перед самим святкуванням Нового року організатори запросили всіх охочих на встановлення Національного рекорду на краще трембітання. У ньому взяли участь понад 100 майстрів-музикантів. Було серед них чимало аматорів.

Цікаво, що захід перетворився на справжній фестиваль трембітарів. Адже музиканти пройшли зі своїми гучними й промовистими інструментами святковою колоною через центр міста. А як разом заграли — почули найвищі вершини Карпат.