Чого очікувати із приємним передчуттям, а де... соломки підстелити? З усіма нашими надіями й тривогами звернулися до відомого астролога та майстра фен-шуй Ольги Гомон (на знімку).

Почнемо, мабуть, із порад із зустрічі Нового року. Ялинку в домі майстер радить ставити в північно-західному секторі житла. Прикраси для зеленої красуні вибирайте в біло-блакитних і синіх тонах. Утім, як і вбрання для себе: синій із невеликими елементами білого.

У новорічну ніч і аж до 7 січня поменше пийте міцного алкоголю і вживайте м’яса. Їжте тільки легкі страви, інакше можливі проблеми зі шлунком.

Баланс і гармонія

Тепер про «погоду» на політичному й міжнародному небозводі. Рік Металевого Щура зазвичай приносить конфлікти, боротьбу за справедливість і протестні настрої. І багато країн відчують це на собі. Але оскільки ми це вже проходили і наша країна шостий рік страждає від розв’язаної сусідами війни, ситуація в нас буде більш спокійною. Головне, що Україна збереже свої території й масштабних воєнних дій не буде.

Усіх нас тривожить питання: коли розв’яжеться конфлікт на сході? На жаль, цього року ще ні. Поворотним до перемоги стане 2021-й. Майстер застерігає від сплесків обурення й агресії. Тримати баланс, відновлювати гармонію, виявляти мудрість і терпіння — такі завдання та девіз 2020-го.

«Рік Щура — це і кінець, і початок. Перші півроку ми підбиватимемо підсумки 12-літнього циклу, а влітку почнуться кардинальні зміни, природні й економічні перипетії», — попереджає Майстер.

Особливо гострою у 2020-му стане екологічна тема. Катастрофа наближається в усьому світі. Виверження вулканів, землетруси та цунамі не зачеплять Україну, але якщо не припинимо вирубувати ліси й дозволимо захороняти радіоактивні відходи, — нам буде непереливки.

Улітку можлива грошова реформа. Не дефолт, а реформа. Щодо земельного законодавства, яке так грамотно і недопрацюють, ближче до літа почнеться протверезіння. Можливі перешкоди в запуску ринку землі.

Долари не накопичуйте. Валюта трохи подорожчає наприкінці весни, а потім знову подешевшає. У що ж вкладати гроші? Традиційно — у нерухомість.

А гарні звістки?

Цей рік стане дуже плідним і навіть плодючим. Народжуваність у країні зросте, і на світ прийдуть харизматичні й діяльні діти, причому хлопчиків більше. Тож усім, хто планував, і особливо тим, у кого довго не виходило стати батьками, Майстер радить більше не відкладати й використовувати цей період. Особливо це стосується Мавп і Драконів.

Крім того, рік буде дуже романтичним. Свині, Кролики та Кози зустрінуть своє кохання у поїздці. А Мавпи розбагатіють.

Україна — унікальна країна за місцем розташування. Ми живемо на енергетичному розламі, який проходить від Полтави через Вінницю і Київ, тому наша земля народжує таку величезну кількість творчих і неймовірно талановитих людей, причому не тільки для себе, а й для всього світу.

Із регіонів найбільш удалим рік стане для Закарпаття. Приплив іноземних інвестицій приведе до зростання добробуту його жителів.

Також наступного року в політиці з’явиться харизматичний лідер, за яким підуть люди (особливо молодь). Вони об’єднаються в нову спільноту, яка протягом трьох років виросте в реальну силу.

У День Святого Миколая Ольга Гомон презентувала свій новий автобіографічний роман «Ельфійське дитинство», який вийшов одразу трьома мовами: українською, російською й англійською. Точніше, це перша із двадцяти книжок циклу «Гри світла та тіні». Вона оповідає про дитинство, період усвідомлення себе й свого духовного шляху, а наступні книжки розкажуть про унікальні подорожі Майстра й альтернативну історію людства. Про Китай, лабіринти монастиря Шаолінь і таємних даоських практиках, що дарують безсмертя... Про Індію з її містичними таємницями... Про стародавні цивілізації, які загинули від руки людства... Майстер заінтригувала й пообіцяла презентувати наступний роман рівно через рік. Чудово! Буде саме час поговорити й про новий прогноз.

Записала Юлія ПОТАПЕНКО.

Астропрогноз від Ольги Гомон

Для Щурів рік принесе багато нового і, можливо, зміну місця проживання. Подбайте про життєвий фундамент і освіту. Не погоджуйтеся на сумнівні заходи в березні та червні. У другій половині року можливі поїздки й прибуток.

Для Биків 2020 рік — це час самовираження й реалізації. Ваш дохід збільшитися, і до осені ви відчуєте себе на висоті. Не відволікайтеся на романтику й присвятіть рік кар’єрі та створенню матеріальної бази.

Тиграм рік надасть великі можливості реалізуватися в нових напрямах. Але остерігайтеся знайомств, щоб уникнути розчарувань і необґрунтованих витрат.

Для Кроликів це рік романтики та спокус, плодючості та грошових можливостей. Стримуйте емоційні пориви й керуйтеся логікою. І до жовтня вас чекає сюрприз.

Для Драконів це довгоочікуваний рік успіху та популярності. Використовуйте цей час для переїзду, розширення бізнесу або змін статусу, народження дитини. Успіх чекає у всіх починаннях, особливо якщо ви любите подорожувати й працювати в команді.

Змії відчують полегшення й приплив сил. На тлі руйнівності минулого року життя заграє новими барвами. З’являться нові знайомства й ідеї. У травні у ваше життя прийде помічник і друг.

Для Коней це рік підбиття підсумків, покарань і випробувань. Разом із новими можливостями прийдуть труднощі та проблеми. Особливо будьте обережні в червні й грудні. Стримуйте егоїзм і гнів. Виявляйте більше лояльності до близьких.

Кози купатимуться в любові та популярності. З’явиться шанс виправити ситуацію в особистому житті й народити дитину. Реклама вашого бізнесу буде більш успішною у другому півріччі. Подорожуйте й вчиться, позбувайтеся обмежень і комплексів — і ваше життя зміниться.

На Мавп цього року чекає перехід на новий соціальний і матеріальний рівень. Не жадуйте — і одержите нових друзів і кращі можливості.

Півням рік принесе ідеї і можливість придбати нерухомість. Присвятіть рік роботі та новим знайомствам. Будьте уважні в червні й вересні.

Собаки цього року можуть ліниво споглядати, як усе відбувається в природньому порядку, без напруження. Рік буде спокійним і сімейним.

Свині цього року одержать бажане й заспокояться після нервових сплесків попереднього періоду. У вас з’явиться шанс зустріти споріднену душу й створити родину. Будьте зібраним, не розпорошуйте увагу — й удача усміхнеться.