Колядники запросили Зіновія Андрійовича на «Круглєк».

Гуцульські колядки — довгі та розмаїті, як життя горян, — внесено до Національного реєстру об’єктів нематеріальної культурної спадщини.

Гуцульські колядки, щирі вітання та віншування лунали на «Файному Різдві». Цей традиційний фестиваль відбувся в прикарпатському місті Надвірна та зібрав чимало мистецьких колективів.

Найколоритнішими були різдвяні піснеспіви від колядницької партії з Верховини (присілок Замагора) та фольклорно-етнографічного колективу «Відлуння Карпат» села Пнів Надвірнянського району.

«Саме тут, на Західній Україні, зберігаються прадавні традиції, які передаються з покоління в покоління та прививають молоді шану до нашої рідної карпатської культури. Власне, такі етнокультурні виступи плекають у наших серцях любов до всього українського, додають сил для нових здобутків та вкотре нагадують, що ми — з гідного гуцульського роду, котрому немає переводу», — наголосив на відкритті фестивалю народний депутат Зіновій Андрійович.

Верховинці запросили Зіновія Андрійовича до старовинного гуцульського танцю «Круглєк», під час якого благословляють та віншують ґаздів на нові звершення. Така традиція — подяка господарям за те, що приймали колядників.

Фото прес-служби Зіновія Андрійовича.