Так керівник виконавчої влади області відреагував на звернення трудового колективу «Волиньторфу» і керівництва Прилісненської ОТГ, де він нещодавно побував.

Попри те, що понад вісім років ДП «Волиньторф» не отримувало коштів з державного бюджету, підприємство залишається прибутковим, зберегло виробничі потужності та трудовий колектив, який нині налічує 398 осіб.

Сьогодні кожен із його працівників має впевненість у завтрашньому дні, стабільну роботу і пристойну як для сільської місцевості заробітну плату, середній розмір якої становить 11,5 тисячі гривень.

Треба враховувати і те, що 64 відсотки установ соціальної і бюджетної сфери області опалюються за рахунок твердого палива, виробленого на «Волиньторфі» (торфобрикети та торфокрихта). Сьогодні підприємство забезпечує значно дешевшим за газ місцевим паливом населення і бюджетні установи — школи, дитячі садочки, лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти. В багатьох з них для економії коштів проведено заміну газових котлів на твердопаливні.

Підприємство є бюджетоутворюючим (понад 32 відсотки усіх доходів) для Прилісненської об’єднаної територіальної громади. Більше того, «Волиньторф» є одним з найбільших платників податків до державного і місцевого бюджетів у Маневицькому районі. За січень-вересень 2019 року до бюджетів і фондів усіх рівнів сплачено 29,4 мільйона гривень, що становить 89 відсотків усіх надходжень від промислових підприємств району.

Тож голова ОДА Юрій Погуляйко вирішив підтримати трудовий колектив і Прилісненську ОТГ, скерувавши листи за своїм підписом Президенту України та Прем’єр-міністру, у яких просить виключити ДП «Волиньторф» із переліку підприємств, що підлягають приватизації, а також включити його до переліку заборонених до приватизації держпідприємств як об’єкт, що має життєво важливе значення для соціальної та бюджетної сфери регіону.