На знімку: в одному з нових молодіжних центрів Олександрівської ОТГ.

Збудований простір дасть змогу сільській молоді втілювати свої ідеї та креативні задуми в життя, змістовно проводити дозвілля, розвивати свій творчий потенціал.

За словами Олександрівського селищного голови Людмили Борисевич, центри мають бути тими закладами, де постійно вирує життя.

«Ми дослухаємося до потреб молоді й усіляко сприяємо її розвитку. Від себе маю побажання — щоб кожного дня тут вирувало життя: постійно відбувалися заходи, тренінги, лекції, майстер-класи, змістовні зустрічі», — зазначила голова.

Молодіжні центри збудовано в рамках обласної програми «Гідна країна для гідних людей» на умовах співфінансування обласного та місцевого бюджетів. Вартість проекту молодіжного центру у Мирній Долині становить 1 мільйон 086 тисяч гривень: 500 тисяч — обласний бюджет, 586 тисяч — місцевий. Спорудження центру в Новополтавці коштувало 1 мільйон 497 тисяч гривень, з яких 500 тисяч — кошти обласного бюджету, 997 тисяч — місцевого.

У рамках проектів було відремонтовано приміщення, закуплено меблі та обладнання. Як поінформували в управлінні сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації, відмінність центрів у тому, що, крім мультифункціональних залів зі сценою, тут облаштовано спортивні зали з тренажерами, роздягальнями та санвузлами.

Відтепер сільська молодь може займатися спортом, відвідувати вокальні та декоративно-ужиткові гуртки. Одним із важливих напрямів роботи молодіжних центрів є національно-патріотичне виховання.

Донецька область.

Фото надано управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької ОДА.