Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма (третій ліворуч) ознайомився з роботою новоствореної диспетчерської служби.

Як повідомила прес-служба облради, на її створення було спрямовано 3,2 млн грн з обласного бюджету і понад 10,5 млн грн цільової державної субвенції.

У диспетчерській облаштували 15 робочих місць, які повністю автоматизовані й обладнані великими моніторами, гарнітурами, сучасними телефонами та іншими засобами зв’язку. За словами керівника центру Світлани Мошківської, диспетчерська служба приймає виклики з усієї області і направляє на допомогу ті бригади, які перебувають найближче до пацієнтів, навіть якщо ці бригади — з іншого району. Завдяки тому що карети швидкої допомоги обладнані GPS-системами, Інтернетом та мобільним зв’язком, диспетчери можуть відстежувати рух у режимі реального часу по всій території області і визначати найкоротший маршрут до хворого.

Нині в Житомирській області працюють 105 бригад швидкої допомоги. За останні роки центр екстреної медицини поповнився 11 новими спецавтомобілями, оснащеними сучасним обладнанням.

Фото з сайту Житомирської обласної ради.