У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, що в центрі столиці, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив понад 20 тисяч ікон «Пресвятої Богородиці — покровительки українських воїнів» для військовослужбовців (на знімку). Як повідомляє прес-служба Православної церкви України, предстоятелю ПЦУ співслужили голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та військові капелани.

Образи було виготовлено в рамках Всеукраїнської акції: «Воїни під покровом Богородиці», яку започаткувало Синодальне управління військового духовенства ПЦУ за підтримки відомого мецената Робертаса Габуласа, голови Благодійного фонду «Корона князів Острозьких» у грудні минулого року.

Почесними гостями заходу стали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, який активно сприяє медичній реабілітації українських військовослужбовців у себе на батьківщині, а також командувач Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького, що дислокується у Любліні (Польща), полковник Дмитро Братішко і командир 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького полковник Іван Гараз.

— Щойно ми з вами звершили освячення цих унікальних ікон Пресвятої Богородиці, які будуть передані нашим військовослужбовцям — захисникам Української держави. Ми як церква завжди молимося за наших захисників, щоб Господь зберіг їхні життя. Ми дбаємо, щоб наші воїни по-особливому відчували духовну опіку. Нині у нас є багато священнослужителів — капеланів, які достойно несуть подвиг підтримки наших славних новітніх героїв», — зазначив наприкінці відправи митрополит Епіфаній.

Він також привітав посла Марюса Януконіса з державним святом Литви — Днем захисників свободи, вручив полковникам Дмитру Братішку та Івану Гаразу ікони «Пресвятої Богородиці — покровительки українських воїнів» і відзначив їх орденами святителя Миколая.

У прес-службі ПЦУ зазначають, що понад 20 тисяч копій ікони «Пресвятої Богородиці — покровительки українських воїнів», більш відомої у народі як «Покрови воїнської», передадуть різним підрозділам ЗСУ. Насамперед тим, котрі перебувають на лінії фронту.

Фото прес-служби Православної церкви України.