Кримінальне провадження за фактом виготовлення та збуту наркотиків групою цивільних осіб та окремих військовослужбовців НГУ розпочато за матеріалами Дніпропетровського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції військовою прокуратурою Південного регіону України. Згодом до розслідування було залучено працівників теруправління ДБР, розташованого в місті Полтаві.

Встановлено, що мешканці Павлограда у змові з двома контрактниками НГУ налагодили незаконне виробництво, фасування та подальше розповсюдження метамфетаміну. Лабораторію обладнали в орендованих гаражах. Готову продукцію збували на території військової частини та за її межами, інформує департамент внутрішньої безпеки НПУ.

Під час обшуків вилучено марихуану, амфетамін, два пістолети для відстрілу набоїв травматичної дії та пістолет Макарова без відповідних дозволів, набої, гранату РГД-5 із запалом, 209 тис. грн, пристрої для вживання наркотиків, ваги, мобільні телефони та банківські картки.

Нині оголошено підозри двом нацгвардійцям та одній цивільній особі. Заплановано вручення підозр іншим учасникам групи. За вчинене ділкам загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.