Як розповів голова Прилісненської ОТГ Ігор Терещенко, капітальний ремонт закладу став у мільйон гривень. З них 450 тисяч — кошти сільського бюджету, а решта — гроші, що їх громада отримала як соціально-економічну компенсацію ризику для населення, яке проживає на території зон спостереження Рівненської АЕС. У клубі вже діють чотири гуртки: фольклорний, дитячий вокальний, хореографічний та режисерський. Окрім цього, одну із кімнат відвели для занять спортом.

— Ми вже мали проект на будівництво нового клубу вартістю 10 мільйонів гривень, але спробували довести, що і дерев’яне старе приміщення можна довести до ладу, вклавши набагато менші кошти. Оскільки у місцевій школі не було актової зали, то клуб використовуватимуть для відповідних потреб, — розповів Ігор Терещенко.

— Це чи не єдиний клуб, який відкрився на Волині за останні роки. Такі осередки культури дають можливість зберегти духовні цінності нашої нації, з покоління в покоління передавати українські традиції. Це надзвичайно важливо для наших дітей і молоді, — зазначила народний депутат Ірина Констанкевич, яка прибула в Городок на відкриття клубу.

Фото: imk.net.ua