У вихідні країною прокотилися хвилі протесту. Згідно з офіційними даними, під час авіатрощі загинуло 82 іранці. Однак насправді їх майже вдвічі більше — 146, оскільки решта мали подвійне громадянство з Канадою, Швецією, іншими країнами й саме його вказали під час реєстрації на рейс.

Той факт, що іранці загинули від іранської ракети, вивів на вулиці країни молодь, яка закликала піти у відставку верховного лідера Ірану аятолу Алі Хаменеї та причетних до катастрофи. «Вони брешуть, що наш ворог — Америка, а наш ворог тут», — вигукували протестувальників біля будівлі університету в Тегерані, повідомляє Reuters. Демонстрації відбулися в університетах у Тегерані та інших великих містах. І попри те, що в суботу поліція розігнала протестувальників, у неділю демонстрації поновилися. За даними агенції dpa, до них приєдналися сотні учасників і навіть ЗМІ. ВВС повідомило, що низка іранських газет опублікувала репортажі з місця демонстрацій із заголовками «Ганьба» і «Не пробачимо». Водночас місцеві ЗМІ похвалили владу за чесне визнання «помилки», що призвела до збиття українського літака.

Також стало відомо, що в суботу на кілька годин було затримано посла Великої Британії в Ірані Роберта Макера. МЗС країни звинуватило його в участі в «нелегальній демонстрації». Сам посол розповів, що його затримали, коли він намагався відзняти на відео учасників жалобної акції за загиблими в авіакатастрофі літака МАУ в Тегерані, повідомляє DW. І його присутність на заході можна пояснити тим, що серед загиблих є також і громадяни Великої Британії.

А тим часом в Іраку знову обстріляли авіабазу, де дислокуються й американські військові. Як інформує «Голос Америки», авіабазу Балад обстріляли з реактивної системи залпового вогню типу «Катюша». По ній було випущено вісім ракет. Унаслідок обстрілу четверо іракських військовослужбовців дістали поранення. Раніше місцева поліція повідомила, що по військовому об’єкту було випущено дев’ять мінометних мін. Під час обстрілу було пошкоджено злітно-посадкову смугу та будівлі біля входу до бази, йшлося в повідомленні місцевої поліції. На момент, коли верстався номер, ніхто не взяв на себе відповідальність за обстріл.