На знімку: колядує юна Рахівщина.

Фестиваль проходить з ініціативи та за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Захід сприяє збереженню народних традицій і духовного розвитку дітей.

Знання давніх і сучасних колядок, різдвяних народних традицій та обрядів продемонстрували вихованці дошкільних навчальних закладів та учні початкових класів.

9 січня в селищі Ясіня колядували вихованці дитсадків та учні початкових класів із населених пунктів Ясіня, Чорна Тиса, Лазещина та Кваси. Того ж дня майстерність виконання різдвяних пісень та дотримання народних традицій демонстрували в селі Богдан діти із сіл Богдан, Луги, Видричка та Розтоки.

Наступного дня колядували в Рахові колядницькі колективи дитсадочків та шкіл із населених пунктів Білин, Костилівка, Ділове та Рахів. Дітлахи дивували справжньою майстерністю, безпосередністю та гарним знанням давніх колядок і традицій. А в селищі Великий Бичків неперевершеним виконанням різдвяних пісень та композицій дивували найменші жителі населених пунктів Луг, Росішка, Косівська Поляна, Кобилецька Поляна, Верхнє Водяне, Водиця та Великий Бичків.

За свої старання всі колядники були винагороджені солодощами й цінними подарунками від Василя Петьовки.

«Скарбниці українських колядок та щедрівок — одні з найбагатших у світі. Здавна на Закарпатті щедрівками бажають багатого врожаю, добробуту родині та її господареві, а колядою прославляють народження Ісуса Христа. Тож дуже доречно, що саме в ці різдвяні дні в Рахівському і Тячівському районах проходить 10-й, ювілейний, фестиваль «Вифлеємська зіронька». Слова великої любові і ніжності до Бога з уст діточок звучать українською, румунською та угорською мовами. Разом із членами нашої команди привітали всіх колядників з величним святом Різдва та передали подарунки для навчальних закладів. Христос народився — славімо його!», — зазначив Василь Петьовка на своїй сторінці у Фейсбуці й опублікував відео неперевершеного виконання дітлахами колядок різними мовами. Це підтвердження того, що культура Закарпаття — глибока й багатогранна.

Ужгород.

Фото прес-служби Василя Петьовки.