У ці дні клуби УПЛ повертаються з відпустки і починають підготовку до другої частини сезону. Ми вже подавали інформацію з табору київського «Динамо». Пропонуємо інформацію ще про кілька колективів.

Гравці «Карпат» уже готові до поновлення тренувального процесу, повідомляє офіційний сайт львівського клубу.

Футболісти спочатку пройшли медичний огляд. Перша частина зборів триватиме у Львові до 24 січня, а друга відбудеться в Туреччині з 25 січня по 15 лютого.

Нагадаємо, що «Карпати» замикають турнірну таблицю УПЛ, маючи в активі лише 11 очок після 18 зіграних турів.

Ситуація в «Карпатах» може загостритися через серйозну заборгованість перед футболістами.

***

«Маріуполь» зібрався в неповному складі. Два футболісти азовців, які грали на правах оренди, достроково залишать розташування команди і повернуться до «Шахтаря», якому належать їхні контракти.

За інформацією ЗМІ, на турецький збір «Шахтаря» вирушать півоборонець Владислав Вакула і правий оборонець Ігор Кирюханцев.

Утім, остаточне рішення про те, чи гратимуть хлопці за «Шахтар» або знову повернуться в «Маріуполь», ухвалить тренерський штаб «гірників» уже після зимових зборів.

Нагадаємо, що Вакула нинішнього сезону зіграв за «Маріуполь» 17 матчів, у яких забив три м’ячі і віддав гольову передачу, а Кирюханцев у 16 матчах забив два м’ячі.

Маріупольці довго вдома не затримаються. 16 січня вони вирушать на перший навчально-тренувальний збір, який відбудеться в Сіде (Туреччина).

***

Гравці «Олександрії» після медогляду протягом кількох днів працювали вдома. Разом із основними гравцями була задіяна велика група молоді.
Тренувалися також новачки. Роман Вантух першу частину чемпіонату на правах оренди провів у донецькому «Олімпіку», зіграв 22 матчі, забив два м’ячі. В «Олександрії» виступатиме на правах оренди до кінця сезону. Права на футболіста належать київському «Динамо».

Артем Гордієнко перейшов із молдовського «Шерифа». Богдан Мишенко виступав за білоруський «Торпедо-БелАЗ». За команду з Жодіно Богдан зіграв 54 матчі, забив 12 м’ячів.

А вчора олександрійці вилетіли на навчально-тренувальний збір до Туреччини, де проведуть п’ять контрольних матчів.

***

Перед початком першого тренування в новому році наставник «Зорі» Віктор Скрипник розповів, що чекає на команду в майбутньому:

«Звертаємо увагу на резерв — майбутнє нашої команди. Тішить те, що у нас така молодь. Хочемо з ними познайомитися ближче.

Відбір найкращих — справа непроста. Ми ретельно переглянули цілу когорту виконавців і, сподіваємося, вибір зробили правильний. Усе залежить від футболістів. Ми їх запросили, а їхнє завдання — себе розвинути і показати. Сподіваємося, що вони нам допоможуть і виконають ті завдання, які ми ставимо.

У Запоріжжі буде втягувальний збір. Подивимося, що хлопці робили у відпустці. Важливо, щоб вони увійшли в ритм. А вже в Туреччині буде більше роботи з м’ячами, тактики, настрою і футбольних справ. Плюс проведемо низку контрольних матчів».

У розташуванні луганчан перебуває латвійський атакувальний півоборонець 22-річний Андреас Циганик і 23-річний бразильський опорний півоборонець Каду.

Циганик виступає за збірну Латвії. Грав у Німеччині за «Байєр» U-19 і другу команду клубу.