Голова обласної ради Ірина Вахович, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович (зліва направо) перерізають стрічку на відкритті ліцею.

Рідкісна для сучасної Волині подія відбулася в селі Осівці Камінь-Каширського району. Тут урочисто відкрили нову школу, яка відтепер матиме статус ліцею. Аби це сталося, знадобилося чотири роки будівництва й кілька десятиліть його очікування, а останнім часом навіть батьківських бунтів.

Дотепер навчальний заклад перебував в аварійному стані і розміщувався в малопристосованих корпусах, частина яких була зведена із розібраних у повоєнні роки так званих куркульських садиб. А відкриття закладу, через відсутність фінансування, щораз відкладалося.

Вартість новобудови — 75,5 млн грн. У ліцеї навчатимуться 236 учнів. Спорудило освітній заклад ТзОВ «Житлобуд-2» з Луцька, яке очолює депутат облради Леонід Стефанович.

Розділити радість з учнями і педагогічним колективом ліцею в Осівці прибули голова облради Ірина Вахович, голова ОДА Юрій Погуляйко, начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.

Фото з інтернет-видання «Волинські новини».