Про це інформує «Європейська правда» з посиланням на агентство Reuters.

Про арешти повідомив речник Верховного суду Голамхоссейн Ісмаілі, проте він не назвав ані кількості затриманих, ані сфери їх відповідальності. «Було проведено розслідування, і деякі особи заарештовані», — цитують його іранські ЗМІ.

Також, за словами Г. Ісмаілі, Іран вирішив відправити бортові самописці літака до Франції. Раніше французьке Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації підтвердило участь у підготовці розшифровки бортових самописців. При цьому зазначалося, що сама розшифровка буде вестися на території України.

Президент Ірану Хассан Рухані заявив, що для розслідування причин катастрофи українського літака під Тегераном у рамках судової системи буде створено спеціальний суд. «Судова система повинна мати спеціальний суд з верховним суддею і десятками експертів. Це не звичайний випадок, увага всього світу буде прикута до нього», — наголосив президент Ірану.

Тим часом учора до Києва повернулися рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій, які з першого дня працювали на місці трагедії, поінформувала прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що борт Міністерства оборони України повернеться з Тегерана тільки по звершенні всіх процедур та коли стане можливим забрати тіла усіх 11 громадян України, загиблих в авіакатастрофі. Тож основна частина наших експертів залишається в Тегерані.

Як відомо, літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран — Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. 11 січня після днів заперечень іранські військові офіційно визнали, що ненавмисно збили український пасажирський літак.