Протягом благодійного телемарафону, який відбувся 13 січня, вдалося зібрати більш як 120 тисяч євро. Кошти підуть на допомогу для військових та цивільних, які постраждали під час російсько-української війни. 

Телеміст Україна — Литва «Разом до перемоги», проведений за ініціативою благодійної організації Blue/Yellow, транслювали український «5 канал» та литовський LTR. Подію приурочили до Дня захисника свободи в Литві, який відзначають 13 січня на згадку про бої, що відбулися 1991 року під Вільнюською телевежею. Природно, що темою, яка об’єднала українців та литовців, стала боротьба з російською агресією.

«Ми дуже гостро відчуваємо несправедливість у нашій братській Україні. Ворог і далі своїми чоботами ходить по українській території, вмирають люди. Незважаючи на міжнародні зусилля, вони цинічно нехтують міжнародним правом», — сказав під час телемосту Президент Литовської Республіки Ґітанас Науседа і додав, що литовці як ніхто розуміють Україну. Він зауважив, що грошова допомога — це лише один з елементів. «Найголовніше, щоб наші друзі, українська нація, відчували нашу солідарність, яка йде від нашого серця», — зазначив президент. Виступила і його попередниця Даля Грібаускайте. «Сьогодні, 13 січня, відзначаємо дуже важливу для нас дату, — сказала вона. — Проте ця дата пов’язана і з Україною, оскільки в ці дні українці відстоювали нашу свободу разом з нами. Це була лінія фронту за нашу свободу. Сьогодні така сама лінія фронту за свободу пролягає через Україну. Нам важливо допомогти всім, хто бореться проти агресії, хто виборює свою свободу, відстоюючи свою батьківщину». Вона показала розписану каску, яку отримала безпосередньо з української лінії фронту. І зауважила, що це найдорожчий для неї подарунок, який вона будь-коли отримувала. Також виступили міністри закордонних справ — Лінас Лінкявічюс та оборони — Раймундас Каробліс. «Ми розуміємо, що відбувається зараз в Україні. Символічно, що потерпілі військові проходили курс лікування у Литві. На Горі Хрестів вони лишали хрести, і їх вже більш як 20. Це нас дуже об’єднує. Ми будемо захищати цю державу, скільки зможемо, допомагати політикам і людям, які воюють за свою свободу», — сказав Лінкявічюс. «Два наші народи завжди разом і єдині. Особливо тоді, коли треба було воювати проти агресії. Так було багато століть, і це є в останні шість років. Литва розуміє, що бій України не має бути лише її справою — це і справа всієї західної цивілізації», — сказав Раймундас Каробліс.

Глава МЗС України Вадим Пристайко подякував литовцям та високим представникам Литви за участь у благодійному телемості. «Дякуємо братньому литовському народу та керівництву Литви за участь у IV благодійному телемарафоні на підтримку України «Разом до перемоги». Окремі слова подяки — Jonas Ohman, Blue/Yellow за організацію заходу! Пам’ятаємо і шануємо Героїв 13 січня! Слава Литві! Слава Україні!», —написав він у Твіттері. Його заступник Василь Боднар, який також взяв участь у телемості, зауважив, що Україна робить усе, щоби змусити Росію до миру на українських умовах, однак нині потребує міжнародної допомоги в протистоянні агресору. «Агресія продовжується. Ми знаємо, як Росія гібридно пробує впливати на ситуацію в Україні в Європі. Тому ми разом маємо тягнутися до цієї перемоги. І разом одне одному допомагати. Хлопці на фронті своїм опором показують, що ми не капітулюємо. Політики в переговорах демонструють захист української позиції. Жодної капітуляції нема. І кожен наш сигнал, який ми ре-транслюємо на переговорах, ми доносимо до партнерів, ми консультуємося з ними, ми продовжуємо політику санкцій, ми проводимо роботу на те, щоб змусити агресора до миру на українських умовах. Це основний меседж української переговорної групи і взагалі нашої держави», — наголосив він.