Відкритий кілька місяців тому басейн Херсонського державного університету починає виправдовувати вкладені в нього бюджетні мільйони та заявлену репутацію спортивного об’єкта для всіх, а не тільки для викладачів та студентів. 

Відтепер тут почала тренуватися й навчатися різних стилів плавання велика група хлопців та дівчат з особливими потребами. Ректор ХДУ, професор Олександр Співаковський каже, що до особливих дітей і ставлення повинно бути особливим. «Для них ми створили режим максимального сприяння і добра — відвідування нашого басейну раз на тиждень є безплатним. До того ж басейн обладнали спеціальними пандусами, щоб у таких відвідувачів з доступом сюди не було жодних проблем», — наголосив ректор.

Програму тренувань дітей з інвалідністю патронує дитяча юнацько-спортивна школа Херсона. Задоволені й їхні батьки, адже під час таких тренувань сини та доньки не тільки зміцнюють здоров’я та набувають корисних у житті навичок, а ще й спілкуються з однолітками, маючи змогу знайти нових друзів.