За інформацією СБУ, представники «спецслужби» «ЛНР» затримали чоловіка під час його поїздки до тимчасово окупованого Луганська. Бойовиків зацікавив не лише факт його роботи в державній структурі, а й відповідальна посада його батька в одній із вищих судових інстанцій України. Удаючись до методів психологічного тиску, шантажу та погрожуючи позбавленням волі, вони змусили юриста підписати згоду на конфіденційне співробітництво. Тож, за завданням терористів, він повинен був передавати інформацію про своїх колег, правоохоронців, працівників державних установ Луганщини, а також регулярно повідомляти про службову діяльність свого батька. Інструкції від кураторів «агент» мав отримувати телефоном.

Відразу після повернення на підконтрольну українській владі територію посадовець потрапив до поля зору контррозвідників служби. Чоловік дав свідчення щодо обставин свого вербування та поставлених завдань. Перевірка показала, що посадовець не вчинив жодних дій на шкоду державній безпеці України.

У СБУ зазначають, що такі випадки не є поодинокими. Служба безпеки України систематично виявляє та запобігає спробам спецслужб країни-агресора та підконтрольних їй маріонеток залучити наших співвітчизників до протиправної діяльності.