Власне, там капітально відремонтували весь харчоблок.

У ньому за кошти бюджету Лохвицької ОТГ переобладнали систему опалення, замінили каналізаційну мережу, забетонували й оновили підлогу, облицювали кахлями стіни. Було закуплено нові меблі, зокрема столи та стільці, й технологічне обладнання для приготування їжі. Тож шкільна їдальня стала справді ошатною — світлою, просторою, затишною. А найголовніше — вона повністю відповідає сучасним вимогам до санітарно-гігієнічних та інших умов для приготування їжі й харчування школярів.

До речі, це вже не перше оновлення у двоповерховому шкільному приміщенні після того, як тепер уже колишня Васильківська сільрада стала старостатом Лохвицької ОТГ, а тамтешня школа — філією згаданого опорного навчального закладу в місті-райцентрі. Хоча були побоювання, що після таких змін про понижену в статусі школу просто забудуть. Адже на величезну будівлю закладу площею півтори тисячі квадратних метрів, який замість двохсот (як передбачено проектом) відвідують лише три десятки учнів, могли просто повісити замок. Однак усе вийшло з точністю до навпаки.

За ініціативою голови ОТГ Віктора Радька та його однодумців тут ще раніше замінили вікна та двері, минулого року почали оновлювати не лише їдальню, а й дах, замінюючи застарілий шифер на металочерепицю. Щоправда, це більш ніж просторе приміщення вирішили використовувати й для інших громадських потреб, зокрема для функціонування в ньому дитсадка та старостату. Тож саме в об’єднаній громаді селяни побачили реальні зміни на краще й перспективу для своїх дітей.

Полтавська область.

Фото з сайту Лохвицької ОТГ.