У столиці Німеччині традиційно, в середині січня, відкрився щорічний ярмарок харчової, сільськогосподарської і садівничої промисловості «Зелений тиждень-2020» («Internationale Grune Woche», IGW) —  вже у 85-й раз. Він триває з 17 по 26 січня.

У 26 закритих виставкових залах демонструють свої здобутки 1800 компаній і фірм із 72 країн: 100 тисяч найменувань найрізноманітнішої продукції — від м’яса, молочних виробів, фруктів, овочів, вина, пива до найекзотичніших трав і спецій. А ще тут демонструються досягнення світового тваринництва, сучасні теплиці, насіннєве садівництво, обладнання для кухні та домашнього господарства. Організатори очікують щонайменше два мільйони відвідувачів.

Країною — партнером виставки цього року стала Республіка Хорватія, котра демонструє досягнення у галузі сільського господарства: споживчі товари дрібних і крупних виробників.

Натомість Україна вже вкотре впродовж кількох останніх років не в змозі створити власний національний павільйон. Проте на ярмарку присутня, оскільки до Берліна прибула делегація, очолювана заступником міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України торговим представником України Тарасом Качкою, та за участі заступника міністра Тараса Висоцького. Вони візьмуть участь у Світовому форумі продовольства й сільського господарства (GFFA-2020) у рамках експозиції «Зелений тиждень-2020». Наші посадовці виступатимуть у панельних дискусіях та інших різноманітних заходах, де поділяться досягненнями України в галузі сільського господарства і торгівлі.

Берлін.