Це — довгобуд з туманним родоводом, але з приходом на посаду очільника області Сергія Осачука, за нього взялися всерйоз. Для перинатального центру вже почали монтувати медобладнання, значна частина якого сім років зберігалася на складах.

— На щастя, медтехніка — у доброму стані. Ми швидко рухаємося до завершення, адже коштів вистачає, — зауважив Сергій Осачук. — Проблем з фінансуванням для завершення будівельних робіт немає. З усіма підрядниками розрахувалися. Стежитимемо, щоб усі роботи зробили якісно і мали гарантійний термін. Якщо цього не буде, знайдемо важелі впливу, і такі підрядники на території Чернівецької області працювати не будуть. Будівельні роботи мають завершитися до 10 березня. Невдовзі медзаклад уже почне приймати пацієнтів. Проте перед цим будівлю потрібно здати в експлуатацію, гарантувати функціональність робочих місць. Я можу зі свого боку пообіцяти, що ми докладемо всіх зусиль, щоби це відбулося якнайшвидше і не пізніше, ніж в Україні повністю запрацює медична реформа.

Тепер матері при надії і ті, хто планує збільшення сім’ї, дуже сподіваються встигнути народити немовлят уже у новому приміщенні з якісною сучасною медтехнікою.

Чернівці.