Перший у Львівський області сучасний мультиспіральний 64-зрізовий комп’ютерний томограф (PHILIPS Ingenuity CT) (на знімку) запрацював напередодні нового року в лікарні швидкої допомоги. Це найкращий в регіоні томограф серед державних і приватних медичних закладів, який завдяки великій кількості програм і широким можливостям для обстежень дасть змогу кардинально змінити ставлення до надання послуг пацієнтам.

Для закупівлі найсучаснішого томографа з міського бюджету виділили 23,5 млн гривень. Щодоби в лікарні швидкої допомоги Львова відтепер зможуть обстежувати до 40 пацієнтів. Загалом для цього медичного закладу, який передусім приймає найважчих хворих, що потрапили в аварії чи в ДТП, протягом 2019-го придбали обладнання на суму понад 57 млн гривень.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я міськради Володимир Зуб, відділення комп’ютерної томографії лікарні швидкої допомоги єдине 24 години на добу надає допомогу жителям Львова і області. Протягом року його медики провели 12 тисяч обстежень.

Новий комп’ютерний томограф забезпечує високу якість обстежень із зменшенням променевого навантаження на пацієнта. Оснащений максимально можливими програмами і дає можливість використовувати найсучасніші методики обстежень.

За три останні роки в оновлення лікарні швидкої допомоги з бюджету міста інвестовано 104 млн гривень.

Львів.

Фото прес-служби міськради.